trende
trende

TESİS DIŞ CEPHE TEMİZLİĞİ

23.11.2023
30
TESİS DIŞ CEPHE TEMİZLİĞİ

Günümüzde metropol şehirler başta olmak üzere diğer tüm büyük şehirlerde inşa edilen rezidans ve plaza tarzı yapılarının sayısı her geçen gün hızla artmaktadır. Özellikle bu yapıların dış cephelerinde kullanılan çeşitli kaplama malzemeleri (cam, metal kompozit, siding, granit, seramik vb.) ilgili yapılara görsel olarak da estetik ve cazibe kazandırmaktadır.

Ancak bu estetik ve cezbedici görüntü beraberinde ekstra problemler de yaratmaktadır. Bunlardan en önemlisi de bu dış cephelerin periyodik temizliğidir.

Çevresel şartlarla orantılı olarak tüm dış cephe alanlarında özellikle cam yüzeylerde kir tabakası oluşmaktadır. Dolayısıyla dış cephe ve cam temizliğinin belli periyotlarla yapılmaması sonucu kir tabakası yüzeylere işlemekte ve geri dönüşümü olmayan zararlar verebilmektedir.

Özellikle asitli yağmurlar sebebiyle oluşan çıkarılması güç lekeler, yüzeylere yapışmış ve havadaki tozlardan oluşmuş kirler ve farklı sebeplerden kaynaklanan pas gibi durumlar dış cephelerde görmeyi istemediğiniz görüntüler ortaya çıkarır.

Rezidans ve plaza tipi dış cephe yüzeyleri, monte edildikleri yapıların yüksek olması ve bina ortak cephesine yekpare şekilde tesis edilmelerinden dolayı normal bina camlarının temizlendiği gibi kolaylıkla temizlenemez. Standart apartman ve sitelerde genellikle dış kaplama yüzeyi olmadığı için bu tip ihtiyaçlar olmaz. Malikler dairelerinin dış cephesinde bulunan kendine ait cam yüzeyleri temizleyebilir ya da en fazla merdiven dairesinde bulunan camların temizliği görevliler tarafından yapılabilir. Ancak rezidans ve plaza tipi yapılarda yükseklik ve geniş yüzeyler sebebiyle bu imkansızdır.

Diğer bir sorun ise bu tip yapılarda bina dış yüzeyinde yapılacak olan temizlik çalışması için öncelik iş güvenliğinin sağlanması ve eğitimli profesyonel teknisyenlerinin hazır bulunması çok önemlidir. İş güvenliği riskinin bulunduğu hiçbir lokasyonda dış cephe temizlik faaliyeti gerçekleştirilemez.

Özellikle 30 metre yüksekliğindeki yüksek binalarda hidrolik teçhizatlı büyük vinçler kullanılırken daha yüksel binalarda dış cephe asansör sistemleri kullanılır. Her iki durumda da profesyonel ekipmanların kullanılması ve yetkili operatörlerin kontrolünde bu işin gerçekleştirilmesi şarttır.

Doğal olarak bu nedenle dış cephe kaplamasına sahip yapıların bu konuda uzman kadrolara ve uygun makine ekipmanlarına sahip profesyonel şirketler ile çalışmak zorundadır ve dolayısıyla rezidans ve plaza tarzı yapıların dış cephe temizliğine olan talep de her geçen artmaktadır.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.