trende
trende

ELEKTRİK TESİSAT HİZMETİ

23.11.2023
49
ELEKTRİK TESİSAT HİZMETİ

Apartmanlarda ve sitelerde bulunan elektrik tesisatlarının periyodik bakımları şirketimiz tarafından genel kurul öncesinde tesis işletme projesine dahil edilerek ortalama maliyetleri yılın başında belirlenir. Kat maliklerinin onayına müteakip elektrik tesisatlarının yıllık periyodik bakımları ve arızaları şirketimiz tarafından yaptırılır ve denetlenmesi sağlanır. Böylece yaşanabilecek her tip arızanın mümkün olduğunca önüne geçilerek güvenli, sürdürülebilir ve maliyet avantajı sağlayan bir işletme ve bakım hizmeti sunulmuş olur.Apartman, site ve tesislerin yönetiminde mevzuata uygun işlemlerin yapılması, insan sağlığının ve can güvenliğinin sağlanması kapsamında en önemli hizmet yönetimi de tesislerin teknik işletim ve bakım hizmetleridir. İhtiyaçların neler olduğunu, sorunların çözümlerine ne kadar akılcı, memnun edici ve hızlı çözümler bulunabileceğini, güvenilir ve şeffaf olmayı, bunları yaparken de kanunlara ve gelişen teknolojiye en iyi şekilde nasıl entegre olabileceğimizi temel alarak, adımlarımızı ilerlettik.

Elektrik tesisatı, şebekelerden tedarik edilen enerjinin kablolama sistemleriyle (alt ve üst yapı dahil) tesislere döşenerek kullanıma hazır hale gelmesini sağlayan sistemlerdir.

Apartman ve sitelere ait tüm ortak elektrik alt yapısı konusunda deneyimli, teknik bilgi sahibi olan şirketler tarafında yapılması önem arz eder. Elektrik alt yapısı doğru bir şekilde yapılandırılmadığı sürece direkt ölümcül sonuçlar yaratan bir sistemdir; dolayısıyla bu işi bilen sertifikalı şirketler dışında yapılan müdahalelerde can ve mal kayıpları yaşanabilir.

Apartmanlarda ve Sitelerde Özellikle Şu Konular Hayati Önem Arz eder;

  • Apartman ve siteler için alınması gereken en önemli güvenlik önlemlerinden birisi, kaçak akım rölesinin kontrol edilmesidir. Ana ve ara elektrik hatlarına bağlanan kaçak akım röleleri, elektrik çarpmaları ve yangın gibi durumlarda koruma sağlayacaktır.
  • Bina sakinlerini ve özellikle çocukları elektrik tehlikelerinden korumak ve oluşabilecek tehlikelerin önüne geçmek için, elektrik panoları ve sigortaların kapalı ve ayrı bölmelerde olmaları gerekir. Apartmanlarda ve sitelerde ortak alanlarda elektrik kabloları asla açıkta durmamalıdır. Elektrik kabloları mutlaka kablo kanallarından geçirilmelidir.
  • Apartmanlarda ve sitelerde elektrik sorunlarının oluşmaması adına bir diğer önemli husus ise binaların topraklama tesisatıdır. Her binanın mutlaka ana hatta bağlı olan bir topraklama hattının olması gerekir. Topraklama hattı bakır çubuklarla toprağa gömülmelidir. Topraklama hattı sayesinde ortaya çıkan fazla akım, toprağa iletilmiş olur ve can güvenliği sağlanır.
  • Apartmanlarda ve sitelerde kapalı otoparklar ve ortak alanlarda bulunan cihazların elektrik bağlantıları açık ve ortada olmamalıdır. Cihazların ve kabloların çevresinde güvenli bir yapı oluşturulmalı ve kablolar mutlaka saklanmalıdır. Binanın elektrik tesisatı ve cihazların üzerinde elektrik akımı olup olmadığı, sürekli kontrol edilmelidir.
  • Apartmanlarda ve sitelerde yaşayanların ve bina sakinlerinin kullanmış olduğu elektrikli aletlerin yıldırıma karşı korunması için paratoner şarttır. Tüm yüksek katlı binalarda paratoner çok önemli bir araçtır. Binalarda paratonere ihtiyacın tespiti için mutlaka elektrik mühendisi getirilmeli ve hesaplamalar ilgili mühendis tarafından yapılmalıdır. Çevresinde etki alanına girecek bir paratoner olan binalar yıldırımdan korunabilmektedir. Bulunduğu bölgede en yüksek konumda olan her tip apartman ve site yıldırımlara karşı açık hedeftir. Bu nedenden dolayı Paratoner yüksek binaların olmazsa olmazlarından biridir.
  • Önlem alınması gereken bir diğer önemli husus apartmanlarda ve sitelerde bulunan havuzlardır. Herhangi bir nedenden dolayı kat sakinleri ve binada çalışan görevliler elektrik akımına kapılabilmektedir. Havuz kısmına yakın olan elektrik aksamları uzaklaştırılmalı veya düzgün bir şekilde muhafaza edilmelidir. Havuzda bulunan elektrik aksamının işler durumda olup olmadığı ve havuza zarar verip vermediği sürekli kontrol edilmelidir. 
  • Bahçede bulunan elektrik direklerinin sağlamlığı ve etrafı sürekli kontrol edilmelidir. Havuzların kat sakinleri tarafından özellikle toplu bir şekilde kullanılan bir sosyal tesis alanı olduğu düşünüldüğünde bu lokasyon ve etrafından alınmayan önlemler toplu halde ölümcül sonuçlara varacaktır.

Saha Site Yönetim ve Danışmanlık, uzun yıllardır çalıştığı elektrik alt yapı şirketleri ile (elektrik projelendirme, satış ve kurulum, yedek parça tedariki, bakım ve onarım hizmetleri) yasa, denetim, mali işler ve can güvenliği konularında sürekli işbirliği içerisindedir.

Saha Site Yönetim ve Danışmanlık0552 606 7242 numaralı 7/24 müşteri hizmetleri sayesinde tüm sakinlerin ve binada görevli personellerin makine parkurları konusundaki her tip önerisini, taleplerini ve şikayetlerini APSİYON sistemi üzerinden kayıt altına alır ve derhal tedarikçi firmaları tesise yönlendirerek çağrıların sonuçlandırılmasını sağlar.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.