trende
trende

HİDROFOR VE SU DEPOLARI BAKIM ONARIM HİZMETİ

23.11.2023
45
HİDROFOR VE SU DEPOLARI BAKIM ONARIM HİZMETİ

Apartmanlarda ve sitelerde bulunan hidrofor ve su depolarının periyodik bakımları şirketimiz tarafından genel kurul öncesinde tesis işletme projesine dahil edilerek ortalama maliyetleri yılın başında belirlenir. Kat maliklerinin onayına müteakip hidrofor ve su depolarının aylık ve yıllık periyodik bakımları ve arızaları şirketimiz tarafından yaptırılır ve denetlenmesi sağlanır. Böylece yaşanabilecek her tip arızanın mümkün olduğunca önüne geçilerek güvenli, sürdürülebilir ve maliyet avantajı sağlayan bir işletme ve bakım hizmeti sunulmuş olur.

Hidrofor, apartmanlardaki ve sitelerdeki dairelere şebeke suyunun basıncının yeterli olmadığı durumlarda, basınçlı su ihtiyacını karşılamak için kullanılan bir araçtır. Kısaca hidrofor tanımını yapacak olursak; su basıncı bina girişine kadar yetersiz geliyor ise, gelen suyun basınçlandırma sistemidir diyebiliriz. Genelde elektrik ile çalışan sistem, musluklarda akan suyun basıncını artırır ve dengeler.

Su Deposu, suyu gerektiğinde kullanmak üzere depolayan kaplara denilir. Betonarme, paslanmaz çelik, galvaniz, kagir, plastik ve fiberglas gibi çeşitleri vardır. Binaların bodrum katlarında genelde betondan yapılmış su depo sistemleri veya polyester olarak depo şeklinde olan su depolarıdır.

Hidrofor binanın mevcut tesisat sistemine temiz suyu basar, hidrofor şebeke kesildiği zaman hidrofor çek valfler sayesinde depodan suyu çekip bina sistemine suyu basmaya devam eder veya şebeke direk depoya dolar hidrofor sürekli depodan bina sistemine suyu basar bu sayede depoda biriken su hidrofor deponun zemininden çektiği için suyu sürekli devridaim halindedir temiz ve taze kalır.

Tonajı ne olursa olsun temiz suyu içerisinde saklamak ve dağıtmak için kurulmuş depolar belirli periyotlar dahilinde temizlenip dezenfekte edilmediğinde tifo, kolera, hepatit ve benzeri birçok hastalık mikrobunu içerisinde barındırıp çoğalmasına sebebiyet verir ve tüketim yoluyla da insan vücuduna bulaştırır. Bu hastalıklardan bazıları sakat bırakır bazılarının ise ölümcül sonuçları olabilir.

Saha Site Yönetim ve Danışmanlık , uzun yıllardır çalıştığı hidrofor şirketleri ile (hidrofor su deposu projelendirme, satış ve kurulum, yedek parça tedariki, hidrofor ve su deposu bakım ve onarım ve temizlik hizmetleri) yasa, denetim, mali işler ve can güvenliği ve insan sağlığı konularında sürekli işbirliği içerisindedir. Apartman ve site bünyesindeki bina sorumlularının (yönetim kurulu/denetim kurulu/bina görevlileri) takip etmesi gereken her tip yasal, idari, teknik, mali ve bakım onarım konularında şirketimiz sizin adınıza tüm süreci yürütür ve denetler.

Hidroforlar İçin Her Bakımda Yapılması Gerekli İşlemler;

  • Hidrofor bakımına başlamadan önce, elektriğe bağlı olmadığından ve yanlışlıkla açılmayacağından emin olun. Mümkün mertebe gerekli ikaz levhaları asınız.
  • Pompa rulman ve salmastrası bakıma uygun durumda olmalıdır.
  • Eğer pompa uzun bir süre kuru kalacak ise, salmastra yüzeyinin yapışmaması için kaplin korumalarından birini sökülüp mil yüzeyi silikon yağ ile yağlanmalıdır.
  • Motor Yatağı: Motor rulmanları yüksek sıcaklıklı lityum gres ile yağlanmalıdır.
  • Hidrofor setinin sezonluk çalışması durumunda pompa motorunun (motor yılın en az altı ayında çalışmıyorsa) rulmanları mutlaka yağlanmalıdır.

Hidroforlar İçin Her Bakımda Yapılması Gerekli İşlemler;

  • Su deposu temizleme hizmetine başlamadan önce gerekli güvenlik tedbirleri alınmalı, depo içine girecek kişinin kişisel önlemleri alınmalı, kullanılacak ekipman ayarlanıp depo içerisi aydınlatılır.
  • Dezenfekte ekibi gelmeden önce hizmet alan tarafından hidrofor seviyesine kadar su tüketilir. Kalan az su pompalar yoluyla deponun giderinden dışarıya tahliye edilir.
  • Yüksek basınçlı kompresörlerle deponun duvarları ve zemini tazyikli su ile yıkanır ve kuruyan, yapışan kirlerin çözülmesi sağlanır.
  • Dipte biriken tortu, balçık ve çamur pompalar yardımıyla dışarıya tahliye edilir.
  • Depo içerisi ilaçlama ve dezenfekte işlemine tabi tutulup tekrar tüm depo yıkanır ve durulanır. Dipte biriken su aynı anda dalgıç pompalar ile depo dışarısına tahliye edilir.
  • Deponun hidrofor, pompa, kapak ve aksamları kontrol edilip ilgili yöneticiye çalışabilirliği konusunda bilgi verilir.
  • Temizlenmiş depoya su alınır ve kullanıcıya kontrol ettirilip teslim edilir.

Saha Site Yönetim ve Danışmanlık0552 606 7242 numaralı 7/24 müşteri hizmetleri sayesinde tüm sakinlerin ve binada görevli personellerin makine parkurları konusundaki her tip önerisini, taleplerini ve şikayetlerini APSİYON sistemi üzerinden kayıt altına alır ve derhal tedarikçi firmaları tesise yönlendirerek çağrıların sonuçlandırılmasını sağlar.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.