trende
trende

JENERATÖR BAKIM ONARIM HİZMETİ

23.11.2023
43
JENERATÖR BAKIM ONARIM HİZMETİ

Apartmanlarda ve sitelerde bulunan jeneratörlerin periyodik bakımları şirketimiz tarafından genel kurul öncesinde tesis işletme projesine dahil edilerek ortalama maliyetleri yılın başında belirlenir. Kat maliklerinin onayına müteakip jeneratörlerin aylık/yıllık periyodik bakımları ve arızaları şirketimiz tarafından yaptırılır ve denetlenmesi sağlanır. Böylece yaşanabilecek her tip arızanın mümkün olduğunca önüne geçilerek güvenli, sürdürülebilir ve maliyet avantajı sağlayan bir işletme ve bakım hizmeti sunulmuş olur.

Hayatımızın her anında kilit nokta olan ve artık bir tercih değil zorunluluk arz eden elektrik gücü, gündelik yaşantımızın sürdürülebilir olması adına vazgeçilmez bir unsurdur. Dolayısıyla günlük hayati ihtiyaçlarımız ve baş döndüren teknolojik hizmetler söz konusu olduğunda enerji sürekliliği günümüzün en büyük gereksinimlerinden biri haline gelmiştir. Tam da bu noktada hem apartmanlar ve siteler hem de daire içleri için enerji sürekliliğimizi sağlayan en önemli makine parkurlarından biri de jeneratörlerdir.

Merkezi jeneratör sistemleri, sanayileşen şehirlerde her geçen gün artan enerji ihtiyacı ve tesislerde kullanılan tüm makine parkurlarının temel çalışma kaynağı olması sebebiyle tesislerde kullanılması zorunlu hale gelmiştir. Dolayısıyla binalarda bulunan merkezi jeneratör sistemlerinin insan sağlığını tehdit etmeyecek, yasalara uygun ve düşük maliyetli şekilde işletilebilmesi ancak periyodik bakım, onarım hizmetleri ile mümkündür.

Dizel jeneratörbenzinli jeneratör, doğalgazlı jeneratör ve LPG’li jeneratör olmak üzere 4 farklı jeneratör kullanarak elektrik üretir.

Aylık ve yıllık bazdaki tüm genel bakımların jeneratör konusunda deneyimli, teknik bilgi sahibi olan şirketler tarafında yapılması önem arz eder. Jeneratörler çalışma sistemleri dolayısıyla elektrik altyapısı, elektronik aksamlar ve yakıt sistemi ile çalışan araçlardır. Dolayısıyla da bu işi bilen sertifikalı şirketler dışında yapılan müdahalelerde can ve mal kayıpları yaşanabilir.

Saha Site Yönetim ve Danışmanlık, uzun yıllardır çalıştığı jeneratör şirketleri ile (jeneratör projelendirme, satış ve kurulum, yedek parça tedariki, bakım ve onarım hizmetleri) yasa, denetim, mali işler ve can güvenliği konularında sürekli işbirliği içerisindedir. Apartman ve site bünyesindeki bina sorumlularının (yönetim kurulu/denetim kurulu/bina görevlileri) takip etmesi gereken her tip yasal, idari, teknik, mali ve bakım onarım konularında şirketimiz sizin adınıza tüm süreci yürütür ve denetler.

 Teknik işletim ve bakım hizmetleri, sadece arıza oluştuğunda alınması gereken bir hizmet değil, daha öncesinden önlemi alınması gereken bir hizmettir. Apartman,site ve tesis bünyesinde bulunan tüm makine parkurlarının düzenli bakımını da kapsar. Bakımı düzenli yapılan tesislerdeki tüm makine parkurları sorunsuz ve düzenli çalışacağı için oluşabilecek sorunlar minimum seviyeye indirilir.

 Teknik işletim ve bakım hizmetleri kapsamına giren tüm bu işler farklı teknik konuları içerir ve her biri birbirinden çok farklı şirketlerin uzmanlık alanına girer. Dolayısıyla binalarda bu işlerden sorumlu yönetimlerin hem sağlam bir tedarikçi zinciri sağlaması lazım hem de yapılacak/yapılan işlerin içeriğine ve maliyet durumuna hâkim olması gerekmektedir.

 İşte tamda bu noktada Saha Site Yönetim ve Danışmanlık devreye girmektedir. Uzun yıllar yönetim sektöründe profesyonel tecrübeler edinmiş şirketimiz yönetimler adına her tip teknik işletim ve bakım onarım hizmetlerinin güvenli, yasalara uygun ve optimum maliyetlerde gerçekleştirilmesini sağlar. Gerek mevcut yönetimlerle çalışan tedarikçilerin gerekse de şirketimiz tarafından yönlendirilen tedarikçilerin seçimini ve sözleşme yönetimini kanunlar ve evrensel standartlar kapsamında gerçekleştirir.

Aylık ve Yıllık Bakımlarda Yapılması Gerekli İşlemler;

  • Kullanım süresine göre haftalık veya aylık yakıt kontrolü yapılır
  • Jeneratörün genel kontrolleri yapılır
  • Tüm göstergeler kontrol edilir
  • Jeneratörün bağlantı cıvataları ve takozları kontrol edilir
  • Gevşek veya deforme olmuş parçalar kontrol edilir gerekirse yenisi ile değiştirilir.
  • Motor yağı değiştirilir
  • Yağ filtresi ve yakıt filtresi değiştirilir
  • Gerekiyorsa hava filtresi değiştirilir
  • Jeneratörün arıza testleri yapılır
  • Jeneratör boşta ve yükte test edilir
  • Akü suları kontrol edilir
  • Tahrik kayışı yırtılma ve gergisi kontrol edilir
  • Silindir kafa cıvata ve somunları kontrol edilir
  • Supap ayarları kontrol edilir
  • Soğutma sistemindeki su tamamen boşaltılarak yeni antifiriz koyulur
  • Alternatör ve motor bağlantıları kontrol edilir
  • Enjektörler kontrol edilir gerekirse temizlenir

Saha Site Yönetim ve Danışmanlık, 0552 606 7242 numaralı 7/24 müşteri hizmetleri sayesinde tüm sakinlerin ve binada görevli personellerin makine parkurları konusundaki her tip önerisini, taleplerini ve şikayetlerini APSİYON otomasyon sistemi üzerinden kayıt altına alır ve derhal tedarikçi firmaları tesise yönlendirerek çağrıların sonuçlandırılmasını sağlar.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.